Friteeratut banaanit
Friteerattu banaani on tuttu jälkiruoka ainakin kiina/thai -ravintoloissa asioiville. Tämä herkullinen jälkiruoka valmistuu nopeasti jos friteerauskeitin/öljykattila on käyttövalmiina esim. edellisen päivän aterian jäljiltä. Reseptillä syntyy täyteläisen pehmeitä banaaneja jotka peittää rapea taikinakuori. Friteeratut banaanit sopivat minkä tahansa aterian päättäjäksi.
Raaka-aineet
Banaanit
- 2 kpl Banaani kypsä mutta ei kovin tummunut
- 0.5 annosta Perinteinen frittitaikina ohje täällä
- 1 rkl Sokeri
- 0.5 tl Kaneli miel. ceylon lajike
Lisäksi
- 1 l Rapsiöljy
Valmistusohjeet
- Valmista perinteinen friteeraustaikina tämän ohjeen mukaan ja lisää siihen 1rkl sokeria sekä 0.5tl kanelia.
- Kuori ja leikkaa banaanit kahtia. Voit halutessasi vielä halkaista puolikkaat eli yksi banaani neljään osaan. Suuremmissa paloissa banaani on pääosassa, pienempiin paloihin kuorta tulee suhteessa enemmän, on makuaisia kummista pitää.
- Lämmitä öljy friteerauskeittimesi ohjeen mukaan. Jos et omista friteerauskeitintä niin lämmitä öljy kattilassa 180 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria ja valvo öljyn lämpötilaa koko ajan. Jos kuitenkin jostain syystä lämpö nousee niin korkeaksi että öljy alkaa savuta niin peitä kattila välittömästi kannella ja ota pois lämmöltä. ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA KAADA KUUMAN ÖLJYN SEKAAN VETTÄ!
- Kun öljy on 180-asteista, tiputa frittitaikinaan huolellisesti kastetut banaaninpuolikkaat öljyyn. Pidä banaania sormenpäissä ja kosketa palan toisella päällä öljyn pintaa, tiputa sitten banaani varovasti öljyyn samalla työntäen kättä itsestä poispäin. Näin öljyä ei roisku ainakaan itseen päin.
- Pidä banaaninpaloja öljyssä 3-4 minuuttia välillä käännellen kunnes pinta on kullanruskea. Aseta valmiit palat talouspaperin päälle kuivumaan.
- Tarjoile heti esim. suklaakastikkeen, kinuskikastikkeen, kermavaahdon ja/tai vaniljajäätelön kera.