Coleslaw kaalisalaatti
Tällä ohjeella valmistat aidon, makean amerikkalaisen Coleslaw kaalisalaatin joka sopii erinomaisesti varsinkin kaikkien grilliruokien lisukkeeksi.
Raaka-aineet
- 1 kg Valkokaali / Keräkaali puolikas isosta kaalista
- 1 kpl Porkkana pieni/keskikokoinen
- 2 tl Sipuli 1/8 lohko isosta sipulista
- 1.5 dl Majoneesi maustamaton
- 0.5 dl Kidesokeri
- 2 tl Valkoviinietikka
- 3 tl Sitruunan mehu
- 3 rkl Täysmaito
- 0.5 tl Mustapippuri
- 1 tl Suola
Valmistusohjeet
- Raasta valkokaali (aka keräkaali) ja porkkana noin riisinjyvän kokoisiksi paloiksi. Jos käytät kuvan mukaista oldschool-raastinta niin raasta kaali karkeimmalla terällä ja porkkana toiseksi karkeimmalla. Lisää nämä isoon kulhoon. Kaali varmasti hajoaa osittain käsiin raastaessa joten silppua veitsellä yli jäävät osat.
- Raasta 1/4 (puoliksi ja vielä kerran puoliksi) pienestä tai 1/8 isosta sipulista raastimen pienimmällä terällä. Tästä tulee enemmänkin tahnaa kuin raastetta. Lisää tahna kulhoon.
- Lisää ohjeen loput aineet kulhoon ja sekoita huolellisesti.
- Peitä kulho kelmulla ja aseta se jääkaappiin maustumaan vähintään siksi aikaa kun valmistat pääruokaa.
Reseptissä huomioitavaa
- Coleslaw:n voi valmistaa vuorokautta ennen tarjoilua sillä sen maku vain paranee mitä kauemmin se ehtii maustua.
- Jos kaupastasi löytyy laadukkaampaa majoneesia kuin kuvassa oleva Rainbow niin osta toki sitä. Majoneesin voi ilman muuta tehdä myös itse jos aikaa riittää.
Olen koonnut kaalisalaatin aineet, en vielä tehnyt. Tällä ohjeella oli eniten tähtiä, siksi yritän tätä.
Sienisalaatti on jo valmistettu. Omista metsäsienistä ja lisänä Pirkan haaprouskukuutioita, joissa ei juurikaan ole suolaa,- onneksi.
Omat sienet vähän suolaisiksi jäivät, joten suolaista tuli, mutta tekeytyy vielä ja voin lisätä vispikermavaahtoa, jos joku valittaa.
Rosolli on arpaa. On niin monta mielipidettä perheessä.
Tällä ohjeella olen tehnyt jo monta kertaa. Hyvää on.
Paras salaatti mitä syönyt👍🏼
Hyvin onnistui,maukasta tuli.kiitos ohjeesta jota kannattaa noudattaa tarkasti.