Pikaribsit keittämällä
Jos sinulla ei ole aikaa ”kunnollisten” ribsien valmistamiseen niin keittämällä on mahdollista valmistaa lähes yhtä hyviä ribsejä (porsaan rimpsuluut) kuin grillissä/uunissa. Jos taas kiirettä ei ole niin suosittelen ehdottomasti hitaampaa uunimetodia. Tässä ohjeessa keitämme ensin ribsit niin pehmeiksi että luut lähtevät karkuun lähes itsestään ja sen jälkeen glaseeraamme pinnan uunissa.
Raaka-aineet
- 1.5 kg Porsaan luullinen kylkipala spare ribs
- 3 l Vesi
- 8 kpl Lihaliemikuutio
- 20 kpl Kokonainen mustapippuri
- 3 kpl Laakerinlehti
- 2 tl Sellerisuola
- 1 kpl Sipuli
- 3 kpl Valkosipulin kynsi
- 1 kpl Porkkana
- 1 dl BBQ Glaseeraus kastike
Valmistusohjeet
Ribsien kypsennys keittämällä
- Ota ribsit huoneenlämpöön mielellään pari tuntia ennen valmistuksen aloittamista
- Voit tässä vaiheessa halutessasi poistaa lihoista kalvot ja liiat rasvat mutta se ei ole pakollista. Huuhtele lihat viileällä vedellä. Leikkaa kylkirivit pienemmäksi niin että ne mahtuvat juuri ja juuri isoon kattilaan poikittain (katso kuva). Kun lihat on ladottu kattilaan, täytä kattila vedellä niin että lihat peittyvät reilusti.
- Ennen kuin lisäät kattilaan mitään muuta, keitä lihoja n. 10min ja kuori pintaan nouseva vaahto/kuona pois
- Kun liemi on kirkasta niin lisää lihaliemikuutiot ja sen jälkeen ohjeen muut mausteet. Pippureihin asti tulee käyttää kaikkia aineita, loppuja aineksia ei ole pakko käyttää mutta niistä saa aavistuksen lisämakua (kasvikset voi lisätä kuorimatta, isohkoina paloina)
- Laita tässä kohtaa aika muistiin ja keitä levyn kuumimmalla asetuksella, osittain kannella peitettynä noin 2 tuntia. Lisää vettä kun sitä haihtuu niin paljon että lihat tulevat näkyviin. Kun liha vetäytyy selvästi poispäin luiden päistä ja luut alkavat irtoilla lähes itsestään lihasta niin ota kattila pois liedeltä
Ribsien glaseeraus uunissa
- Laita uunin grillivastus päälle 200 asteeseen (onnistuu ilman grillivastustakin 250 asteessa). Ota kattilan viereen leivinpaperillinen uunipelti ja nosta lihat siihen samalla suurimmat nesteet pois valuttamalla.
- Sivele lihojen pintaan ohut kerros glaseerauskastiketta (ohje löytyy muista resepteistäni).
- Pidä lihoja uunissa ylimmällä tasolla niin kauan että glaseerauskastike kuivahtaa ja sen väri tummenee.
- Sivele pintaan toinen ohut kerros ja toista.
- Tee sama käsittely vielä kylkirivien toiselle puolelle.
Reseptissä huomioitavaa
- Nauti esim. Coleslaw-salaatin, BBQ-kastikkeen, juustomakaronin, maissileivän ja/tai uuniperunan kera.
- Tähän ohjeeseen suosittelen kohtuu isoja kylkipaloja (spare ribs) joissa lihaa on reilummin ja se ei kuivahda niin helposti. Risbeissä on syötävää lihaa n. 2/3 kokonaispainosta joten tästä ohjeesta riittää kahdelle isommalle miehelle tai sitten koko perheelle (4hlö)
- Jäljelle jäävän lihaliemen voi jatkokäyttää parhaaksi katsomallaan tavalla. Voit esim. siivilöidä sen, lisätä pullollisen punaviiniä ja keittää kasaan kunnes koostumus on siirappimainen = punaviinikastike naudanlihalle.
hyvä resepti
hyvä resepti
Kuulostaa hyvältä ohjeelta. Olen tekemässä sitä huomenna katsotaan mitä tulee.