Friteeratut Kohuke-patukat
Kohuke on erityisesti virossa suosittu, kuorrutettu maitorahkapatukka ja tässä ohjeessa tuunaamme niistä jälkiruoan uppopaistamalla. Voi olla että idea on nerokas tai sitten pyhäinhäväistys mutta järkyttävän herkullisia nämä ovat joka tapauksessa. Ohjeessa on käytetty testivoittaja Saaremaan patukkaa mutta voit tietenkin käyttää omaa suosikkipatukkaasi. Annoksia voi lisätä pelkästään patukoiden määrää lisäämällä, frittitaikinaa ja öljyä riittää kymmenenkin patukan valmistukseen.
Raaka-aineet
Patukat
- 2 kpl Kohuke patukka esim. saaremaa:n vaniljaversio
- 1 annos Perinteinen frittitaikina ohje täällä
- 1 rkl Sokeri
Uppopaistoon
- 1 l Rapsiöljy
Valmistusohjeet
- Poista patukat kääreistään ja aseta ne lautasella pakastimeen 15-20 minuutiksi. Jos patukoiden pinnalla on kosteutta kuten kuvassa niin pyyhi ne talouspaperilla ennen pakastimeen laittoa.
- Valmista perinteinen frittitaikina ja lisää siihen 1rkl kidesokeria ja halutessasi 0.5tl kanelia.
- Lämmitä öljy friteerauskeittimesi ohjeen mukaan. Jos et omista friteerauskeitintä niin lämmitä öljy kattilassa 180 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria ja valvo öljyn lämpötilaa koko ajan. Jos kuitenkin jostain syystä lämpö nousee niin korkeaksi että öljy alkaa savuta niin peitä kattila välittömästi kannella ja ota pois lämmöltä. ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA KAADA KUUMAN ÖLJYN SEKAAN VETTÄ!
- Kun öljy on 180-asteista, tiputa frittitaikinaan huolellisesti kastetut Kohuke-patukat öljyyn (max. 4kpl kerrallaan). Pidä patukkaa sormenpäissä ja kosketa palan toisella päällä öljyn pintaa, tiputa sitten pala varovasti öljyyn samalla työntäen kättä itsestä poispäin. Näin öljyä ei roisku ainakaan itseen päin.
- Pidä patukoita öljyssä 2-3 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Nosta valmiit patukat öljystä reikäkauhalla ja aseta talouspaperin päälle kuivumaan.
- Tarjoile heti esim. suklaakastikkeen (sulatettu maitosuklaa), kinuskikastikkeen, kermavaahdon ja/tai vaniljajäätelön kera.