Dry Rub mausteseos grillilihalle
Kuivamausteseoksella eli Dry Rubilla kuorrutus on vaihtoehtoinen marinointitapa joka sopii erityisesti pitkään kypsennettävälle possun- tai naudanlihalle. Mausteseos auttaa muodostamaan maukkaan kuoren lihan ympärille jolloin kosteus pysyy paremmin tallessa ja se lisää mukavaa suutuntumaa. Ohjeen mausteseosta voi valmistaa etukäteen suuremman annoksen ja säilöä ilmatiiviseen purkkiin myöhempää käyttöä varten.
Raaka-aineet
- 0.75 dl Fariinisokeri n. 55g
- 1 rkl Valkosipulijauhe
- 1 rkl Sipulijauhe
- 1 rkl Suola
- 1 rkl Paprikajauhe miel. savustettu
- 2 tl Mustapippuri
- 1 tl Juustokumina eli jeera
- 1 tl Muskottipähkinä
- 1 tl Kaneli miel. Ceylon-lajike
- 0.5 tl Cayennepippuri
- 0.5 tl Chilijauhe
Valmistusohjeet
- Sekoita ainekset keskenään ja Dry Rub mausteseos on valmis. Annos riittää noin kahden kilon lihaerälle. Voit tehdä suuremman annoksen säätämällä määriä yllä olevalla annosmäärän valitsimella. Kuvauspäivänä fariinisokeri oli loppu joten käytettiin Mascobado-täysruokosokeria. Tämä ei kuitenkaan kestänyt lämpöä yhtä hyvin kuin fariinisokeri joten käytä fariinia jos vain mahdollista.
- Huuhtele valmistettava liha, kuivaa ja hiero ensin lihan pintaan ohuelti rypsiöljyä. Hiero sitten mausteseos huolellisesti lihan pintaan ja siirrä liha muovipussissa jääkaappiin maustumaan vähintään yön yli. Mausteseosta tullaan käyttämään useissa Mättömestarin resepteissä.
Reseptissä huomioitavaa
- Täällä on lisätietoa mausteista ja mistä niitä voi hankkia.